Solana

Bitcoin vs Ethereum – Tesla houdt BTC, Vertraging van ETH ETF


| 5 min learn

Bitcoin en Ethereum koers verwachting

In het continu veranderende landschap van cryptocurrency heeft Bitcoin (BTC) onlangs zijn neerwaartse development omgekeerd, waardoor de koers de belangrijke mijlpaal van $41.000 voorbij schoot. Deze heropleving versterkt niet alleen het vertrouwen in Bitcoin, maar maakt ook de weg vrij voor andere grote cryptocurrency’s zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Ripple (XRP) en Litecoin (LTC), die allemaal gematigde stijgingen hebben gezien.

De totale marktkapitalisatie van de crypto markt staat op dit second op een indrukwekkende $1,61 biljoen, een stijging van wel 1,19% in de laatste 24 uur. Dit positieve momentum in de crypto wereld is deels te danken aan de groeiende interesse in Bitcoin ETF’s. Deze ontwikkeling onderstreept namelijk de groeiende acceptatie van crypto in mainstream finance.

Tegelijkertijd speelt het $380 miljoen Bitcoin portfolio van Tesla in This autumn 2023 een cruciale rol in het bepalen van het marktsentiment. Het uitstel door de SEC van de Ethereum ETF’s van Grayscale en BlackRock zorgen juist voor een laag van onzekerheid in de ETH-markt.

Tesla’s This autumn 2023 Bitcoin Holdings: Invloed op BTC Koers


In This autumn 2023 zijn de Bitcoin (BTC) holdings van Tesla hetzelfde gebleven, zoals werd aangegeven in hun recente kwartaalrapport dat deze woensdag uitkwam. Het rapport vermeldde geen Bitcoin transacties, wat aangeeft dat er dat kwartaal niets is gekocht of verkocht.

Tesla bezit op dit moment ongeveer 9.720 BTC, wat zo’n $387 miljoen waard is, waardoor het bedrijf de derde grootste publieke holder is na MicroStrategy en Marathon. Tesla investeerde in februari 2021 $1,5 miljard in Bitcoin, waarbij het bedrijf 43.000 BTC kocht.

Ondanks dat Tesla 75% van zijn holdings verkocht in Q2 2022 vanwege COVID onzekerheden, blijft de elektrische auto gigant een aanzienlijke Bitcoin reserve houden.

Het feit dat Tesla zijn Bitcoin holdings behoudt in This autumn 2023, is dus een teken van stabiliteit. Dit beïnvloedt het koerssentiment van BTC op dit second positief. Nu Tesla een aanzienlijk bedrag aanhoudt, zou het vertrouwen van investeerders in Bitcoin kunnen toenemen, wat mogelijk bijdraagt aan een aanhoudende of stijgende waarde.

See also  Robinhood introduces cryptocurrency trading app in Europe

SEC Stelt Grayscale, BlackRock Ethereum ETF’s Uit: ETH Marktimpact


De Securities and Trade Fee (SEC) van de Verenigde Staten heeft zijn besluit over de aanvraag van Grayscale Investments uitgesteld. Grayscale zou zijn Ethereum belief product (ETHE) om willen zetten in een exchange-traded fund (ETF).

De vergelijkbare aanvraag van BlackRock heeft ook vertraging. De SEC is voorzichtig geweest met spot crypto ETF’s en keurde onlangs in januari alleen spot Bitcoin ETF’s goed. Daarom is de vertraging in de beslissing over de aanvragen van Grayscale en BlackRock niet geheel onverwacht.

De aanvragen wekken vragen op over de overeenkomsten tussen spot Ethereum en spot Bitcoin ETF’s. Hierbij komen een aantal aandachtspunten bij kijken, zoals marktmanipulatie en de grootte van de CME futures markt. Dit is dus vergelijkbaar met eerdere vragen van de SEC over Bitcoin.

De vertraging bij de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s van Grayscale en BlackRock heeft voor onzekerheid gezorgd, wat de koers van Ethereum mogelijk beïnvloedt. Merchants wachten met spanning op de beslissingen van de regelgevende instantie, omdat de goedkeuring de koers van ETH positief zou kunnen beïnvloeden. Daarentegen zou aanhoudend uitstel volatiliteit kunnen introduceren.

Bitcoin Koers Verwachting


De koersgrafiek van Bitcoin (BTC) laat een definitieve doorbraak zien door zijn vorige neerwaartse development. Dit wordt gemarkeerd door een bullish doorbraak voorbij de $40.150. Deze opwaartse beweging wordt ondersteund door de vorming van bullish engulfing candles, wat een sterk opwaarts momentum suggereert.

See also  Here’s Why So Many Bitcoin Holders Hate Bitcoin NFTs...

De koers worstelde eerder met de weerstand bij de groene lijn om vervolgens af te worden gewezen naar zijn huidige niveau van $41.726.

Bitcoin koers
Bitcoin Koers Grafiek – Bron: TradingView

Het $40.957 niveau dient als ondersteuning. Mocht dit niveau niet voldoen, dan liggen de volgende ondersteuningsniveaus bij de $39.998, $39.644 en $38.618. De koers zou bij deze niveaus kunnen stabiliseren bij een terugtrekking.

Aan de andere kant dienen de niveaus $41.927, $43.394 en $45.581 als de volgende weerstandsniveaus. Deze worden weergegeven door de blauwe lijnen. Deze niveaus zijn de volgende hordes voor een stijgende Bitcoin koers.

Ethereum Koers Verwachting


De koers van Ethereum lijkt te consolideren rond het $2.250 niveau met een huidige waarde van $2.265,9. Een belangrijk keerpunt om hier in de gaten te houden is het $2.237,1 niveau, wat dient als een steunpunt voor koersbewegingen op korte termijn.

De weerstandsniveaus zijn duidelijk te zien bij de $2.475,3, $2.426,7 en $2.360,1, waarbij elk niveau opwaartse bewegingen hindert. De ondersteuningsniveaus liggen bij de $2.250,1, $2.237,1 en de $2.168,9, en bieden een stevige bodem bij mogelijke terugtrekkingen.

Ethereum koers
Ethereum Koers Grafiek – Bron: TradingView

Ook ligt de 50-daagse Transferring Common rond de $2.237,1, wat een dynamisch ondersteuningsniveau biedt.

De huidige koersstabiliteit rondom het keerpunt suggereert een strijd tussen bulls en bears. Een doorbraak boven of onder deze zone zullen de development op korte termijn dicteren.

High 16 Cryptocurrency’s Om In De Gaten Te Houden In 2024


Blijf op de hoogte van de wereld van crypto door onze selectie van de 16 beste alternatieve cryptomunten en ICO projecten te bekijken. Deze alternatieven hebben de potentie om meer winst te geven vanwege hun kleine marktkapitalisatie. De lijst is geselecteerd door de professionals van Business Discuss en Cryptonews, waardoor je het beste advies en belangrijke inzichten krijgt voor je cryptocurrency investeringen.

See also  How Massive Whales Made 770 ETH on Solana's Dogwifhat (WIF) Before Price Plunged

Maak gebruik van deze mogelijkheid om de potentie van deze digitale projecten te ontdekken en blijf geïnformeerd.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn investeringen die gepaard gaat met hoge risico’s. Dit artikel dient als bron van informatie en is geen enkele vorm van financieel advies. Je kunt al je kapitaal verliezen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.