Solana

Polygon behaalt record aantal nieuwe gebruikers in het jaar 2023


| 3 min learn

Polygon (MATIC) trekt bijna net zoveel nieuwe gebruikers aan als Ethereum

In 2023 kwam het Layer-2 scaling netwerk Polygon (MATIC) dicht bij Ethereum (ETH) wat betreft het aantrekken van nieuwe gebruikers.

Flipside, een blockchain analyse bedrijf, meldt dat Polygon in 2023 een indrukwekkend aantal van 15,24 miljoen gebruikers heeft aangetrokken, wat web iets lager is dan het aantal van Ethereum, namelijk 15,4 miljoen gebruikers.

Flipside definieerde een “nieuwe” gebruiker als een individu dat minstens twee transacties uitvoerde op een bepaalde blockchain, waarbij ten minste één transactie plaatsvond in 2023.

Polygon overtrof Ethereum in Aantrekken van Nieuwe Gebruikers in Eerste Helft van 2023


Opvallend genoeg nam Polygon de leiding in het aantrekken van gebruikers in de eerste helft van het jaar, maar werd het uiteindelijk voorbijgestreefd door Ethereum, dat het jaar dus met een kleine voorsprong afsloot.

Flipside benadrukte de sterke begin van het jaar van Polygon, met maar liefst 2,8 miljoen nieuwe gebruikers alleen al in januari. Dit vertegenwoordigt meer dan 40% van het totale aantal nieuwe aangetrokken gebruikers op het netwerk gedurende 2023.

“Vervolgens ondervond Polygon een consistente maandelijkse afname in het aantrekken van nieuwe gebruikers, maar bleef het toch positief scoren in vergelijking met andere netwerken,” voegde het rapport toe.

See also  Polygon Turned Sell On Rallies In Short-Term

Bitcoin behaalde de derde positie met 10,65 miljoen aangetrokken gebruikers, terwijl Solana en Arbitrum de prime vijf afrondden.

In totaal registreerden de acht gevolgde blockchains 62 miljoen aangetrokken gebruikers, waaronder ook nog Optimism, Avalanche en Base.

Flipside merkte op dat het aantal nieuwe gebruikers in mei piekte en vervolgens geleidelijk afnam.

Flipside merkte een mogelijke connectie op tussen de stijging van het aantal nieuwe gebruikers en de ineenstorting van de Silicon Valley Financial institution in maart. Dit zou het vertrouwen in gecentraliseerde banken hebben geschokt en mogelijk hebben geleid tot een verschuiving naar gedecentraliseerde alternatieven.

Zo staat in het rapport: “De toename van nieuwe gebruikers begon in maart, gelijktijdig met de ineenstorting van Silicon Valley Financial institution, wat mogelijk het vertrouwen in gecentraliseerde entiteiten heeft geschokt en heeft geleid tot een verschuiving naar gedecentraliseerde alternatieven.”

Base zag Afname in het Aantal Gebruikers na een Sterke Begin


Wat betreft Base, dat in augustus werd gelanceerd, meldde Flipside dat het een sterke begin had, maar dat aan het einde van 2023 een afname in het aantal gebruikers werd waargenomen.

Het bedrijf wees deze afname toe aan hernieuwd enthousiasme voor de meer gevestigde namen met robuuste en numerous app ecosystemen.

Desondanks is Flipside van mening dat de gebruikersgroei van Base kan profiteren van de volgende crypto bull run, vooral gezien de inspanningen van Coinbase om als toegangspoort te dienen voor nieuwe gebruikers in de cryptowereld.

Het op Ethereum gebaseerde Layer-2 netwerk Arbitrum heeft momenteel een marktaandeel van 49,17% onder Layer-2 netwerken, wat aanzienlijk hoger is dan het marktaandeel van nummer twee op de lijst, Optimism Mainnet, dat op dit second op 28,85% staat.

See also  Polygon Founder Responds to Allegation That the Crypto Asset’s Backer Dumped Over $5,900,000 in MATIC on Binance

Het netwerk heeft sinds oktober vorig jaar ook een constante stijging gezien in zijn TVL (Whole Worth Locked), met een toename van ongeveer +50% van $1,66 miljard in oktober naar de huidige waarde van $2,51 miljard, volgens gegevens van de DeFi monitoring web site DefiLlama.

De komende Ethereum Dencun improve, waarin wijzigingen zijn opgenomen die zijn voorgesteld door EIP-4844, wordt verwacht de transactiekosten voor rollup te verlagen. Dit zal ten goede komen aan Layer-2 oplossingen zoals Arbitrum door het gasverbruik te verminderen en de netwerkcapaciteit te verbeteren.

Terwijl de meeste Layer-2 netwerken dus gestaag doorgroeien, focussen grote crypto investeerders zich momenteel juist vooral op nieuwe opkomende cryptomunten.

Interessant Alternatief voor de Volgende Crypto Bull Run


Veel investeerders kijken namelijk op dit second vooral naar veelbelovende presale cryptos. By way of een presale kun je namelijk tegen voordelige prijzen investeren in een token die nog niet publiekelijk op de exchanges verhandelbaar zijn. Na het aflopen van zo’n presale wordt een token vaak gelist bij de grote crypto exchanges waardoor de koers vervolgens explosief kan stijgen.

Wij hebben achttien van de beste crypto presale verzameld in onze prime 18 nieuwe cryptomunten. Het workforce van Cryptonews heeft deze tokens uitgebreid geanalyseerd en in het artikel leggen we dan ook graag uit hoe jij van deze veelbelovende tokens kunt profiteren.

Onze prime 18 nieuwe cryptomunten wordt iedere week herbeoordeeld en daar waar nodig bijgewerkt. Zo weet je zeker dat je through deze lijst altijd beschikt over de beste cryptomunten met veel potentie voor de lange en korte termijn. Klik snel op onderstaande button en ontdek welke cryptomunten op dit second op de lijst staan!

See also  Top Crypto Gainers Today 30 June - XEC, SOL, PEPE, LTC, COMP, BCH

 Disclaimer: cryptocurrencies zijn investeringen die gepaard gaat met hoge risico’s. Dit artikel dient als bron van informatie en is geen enkele vorm van financieel advies. Je kunt al je kapitaal verliezen. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.